Condusul pe timp ploios: 5 sfaturi utile pentru șoferi

Condusul pe timp ploios: 5 sfaturi utile pentru șoferi

Condusul pe timp ploios îți poate da adesea de furcă. Citește cele 5 sfaturi utile pentru șoferi. Pune siguranța pe primul loc!

1.Verifică starea lamelelor ștergătoarelor de parbriz

2.Adaptează viteza la condițiile de rulare și evită denivelările

3.Verifică presiunea din anvelope și calitatea acestora

4.Păstrează o distanță mare față de mașinile din trafic

5.Pornește luminile de drum pentru a fi cât mai vizibil

Condusul pe timp ploios nu este ușor, asigură-te că pornești la drum cu toate informațiile la bord. Află totul pe larg în rândurile de mai jos:
1.Verifică starea lamelelor ștergătoarelor de parbriz

Lamelele sunt expuse îndelung la schimbări bruște de temperatură sau temperaturi extreme.

Astfel, deteriorarea acestora este doar o chestiune de timp.

Cum știi că lamelele trebuie schimbate? Întărirea cauciucului lamelelor și zgomotul (scârțâitul) în timpul funcționării sunt niște semne care ar trebui să te îngrijoreze. Aceste două semne îți spun clar: lamelele ștergătoarelor de parbriz numai funcționează în parametrii normali și, în condiții meteo nefavorabile, acest fapt duce la scăderea vizibilității, deci a siguranței la volan.

2.Adaptează viteza la condițiile de rulare și evită denivelările

Pe timp de ploaie, siguranța poate fi sporită prin reducerea considerabilă vitezei. Viteza redusă poate stabili aderența de care ai nevoie pentru o călătorie în siguranță și, de asemenea, ai mai mult timp de reacție pentru evitarea eventualelor denivelări. Desigur, viteza redusă este și factorul principal care împiedică acvaplanarea.

Ce este acvaplanarea?

Acvaplanarea se produce atunci când automobilul se deplasează cu o viteză mare pe carosabilul umed și alunecă necontrolat din cauza peliculei de apă formată între șosea și anvelopă. Pe scurt, anvelopele pierd contactul cu șoseaua.

3.Nu uita: presiunea din anvelope, vârsta și calitatea anvelopelor contează. O verificare nu strică niciodată, ba chiar este necesară dacă pleci la drum.
4.Păstrează o distanță mare față de mașinile din trafic

Încearcă păstrezi o distanță considerabilă între tine și mașina din față. În mod cert vei avea mai mult timp de reacție, iar șansele de a opri în siguranță vor crește considerabil.

5.Pornește luminile de drum pentru a fi cât mai vizibil

Această măsură este necesară și poate fi luată indiferent dacă este zi sau noapte. Cu siguranță ceilalți șoferi te vor observa mai repede. Așadar, asigură-te că luminile de drum funcționează cum trebuie.

Fiecare anotimp vine cu provocările lui, noi trebuie să le facem față tuturor. Lângă toate aceste 5 sfaturi putem adăuga și atenția sporită în trafic și precauția.

Dacă încă nu ești șofer, aruncă o privire în shworoom-ul nostru online. O grămadă de modele și oferte sunt disponibile și sunt gata să fie livrate imediat.

Urmează acest link:  http://bit.ly/ShowroomOnline2020
Contactează-ne: 0737.600.600

 

Surse:

Wikipedia, acvaplanare, accesat la 1.10.2020

Wikipedia, Anvelopă, accesat la 1.10.2020

Wikipedia, Anvelopă de iarnă, accesat la 1.10.2020

Audi Service