Fundația Rădăcini Grup

Credem ca orice companie trebuie sa demonstreze spirit civic si solidaritate fata de cei din comunitatea in care activeaza.

Fundatia Radacini Grup s-a nascut astfel din dorinta de a contribui activ la dezvoltarea comunitatii din care face parte.

Misiunea noastra este sa sprijinim categoriile sociale care au nevoie de ajutor din punct de vedere educational, al sanatatii sau sprijin material.

Pana in prezent, Fundatia Radacini Grup a sprijinit proiecte ample ale unor organizatii precum SOS Satele Copiilor, Asociatia M.A.M.E., Asociatia Pro Vita, Hospice Casa Sperantei, etc. In plus, ne-am implicat si in anumite cazuri particulare prin acordarea de burse de studiu pentru copiii cu rezultate exceptionale la invatatura, sau pentru diverse cazuri care au necesitat un aport material compensatoriu – tratamente medicale sau interventii chirurgicale de urgenta si multe alte cazuri.

Burse de studiu - 2022-2023

Fundația Rădăcini Grup demareaza a 7-a editie a programului de burse dedicat elevilor din mediul rural. Proiectul se adresează elevilor de la sate cu potențial academic ridicat și cu posibilități financiare limitate.

Acest program încurajează elevii să meargă la liceele de prestigiu din marile orașe și să își continue performanța școlară și în anii de liceu.

Documentele necesare aplicarii in program, editia a VII-a, 2022 sunt urmatoarele:

Bursierii si voluntarii Fundatiei Radacini Grup

 

 

 

Proiectul "Radacini pentru studenti"

Programul de experienta in munca “Radacini pentru studenti” are ca scop pregatirea si sustinerea profesionala a tinerilor si incurajarea lor spre alegerea unei viitoarei cariere in domeniul auto.

Prin acest proiect organizat de Fundatia Radacini Grup in colaborare cu firmele Arian Motors, Darius Motors si Irmex SA, studentii au beneficiat de indrumarea specialistilor din cadrul diverselor departamente Radacini Grup pe toata perioada stagiului.

Tinerii participanti descopera complexitatea activitatii de vanzare si service, intra in contact cu sistemele informationale si tehnologiile de ultima generatie si interactioneaza cu clientii.

Proiecte caritabile

Proiect Asociatie M.A.M.E.

Proiect Spital Angelescu 

Proiect Spital Filantropia

Sustinator al Etapei Nationale a Olimpiadei de Istorie, Braila 2016

Festival județean de teatru şcolar ”Micii – Mari Actori”, Scoala Mihai Viteazu Brăila

Achizitie copiator pentru Scoala Gimnaziala din Smardan

 

 

Redirectionare 3.5% din impozitul pe venit

Redirectionarea a 3.5% din impozitul pe venit

Alte surse importante pentru proiectele noastre sunt fondurile obtinute prin redirectionarea procentelor mentionate de lege din impozitul pe venit pentru persoanele fizice.

Directioneaza 3.5 % din impozitul pe venit pe care oricum il dai la stat. Doneaza cei 3.5% catre Fundatia Radacini Grup. Aceasta redirectionare nu reprezinta o donatie, ci este o parte din impozitul pe venit pe care fiecare angajat il da statului! Nu va consta nimic ci doar decideti sa orientati3.5% din suma deja platita ca impozit statului catre proiecte cu impact social si caritabil.

Daca doriti ca prin redirectionarea a 3.5% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariul din anul 2021 sa sprijiniti activitatea Fundației Rădăcini Grup, urmati pasii simpli de mai jos.

Pasul 1:

Pentru redirectionarea a 3.5% din impozitul pe venit puteti descarca si completa de aici formularul 230. 

 

Formular 230 Fundatia_Radacini_Grup

Pasul 2:

Completati cererea (pagina 1 din formular)

Completati cu datele personale rubrica I. Date de identificare a contribuabilului din formulare: adresa, CNP, date de contact

Bifati daca sunt venituri din salarii sau din pensie la II. Date privind categoriile de venit pentru care se solicită 3.5%

Semnati la rubrica semnatura contribuabil.

Pasul 3.

Depunerea formularului:

Exista mai multe modalitati:

  • Depune formularul completat la registraturile Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a localităţii de domiciliu
  • Fie trimis catre ANAF prin Poșta Română cu confirmare de primire
  • Fie transmiterea formularului catre fundatiaradacinigrup@radacini.ro si noi facem un centralizator pentru depunerea la ANAF
  • Fie online prin spatiul virtual privat al ANAF: https://pfinternet.anaf.ro/my.policy
Directioneaza 20% din impozit - companii

Esti o companie care doreste sa se implice in actiunile de responsabilitate sociala?

Atunci poti directiona 20% din impozitul pe profit sau venit datorat statului catre Fundația Rădăcini Grup.

Legea sponsorizarii iti da dreptul sa alegi ce sa faci cu o parte din taxele care sunt colectate de catre stat prin impozitul pe profit (companiile impozitate pe profit) sau pe venit (microintreprinderile), termenul limita pentru aceasta fapta minunata fiind 31.12.2022

Astfel si societatile comerciale care sunt platitoare de impozit pe venit (microintreprinderi), pot efectua sponsorizari catre organizatii cu servicii sociale acreditate, pana la 20% din impozitul pe venitul datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

Compania care doneaza pentru proiectele noastre nu au cheltuieli suplimentare si contribuie astfel la realizarea unor proiecte nobile.

Pasii de urmat sunt simpli:

Pasul 1

Calculati suma aferenta celor 20% din impozitul pe venit sau pe profit al companiei (in functie de tipul de impozitare a companiei), in limita a 5 la mie din cifra de afaceri

Pasul 2

Descarcati, completati si semnati Contract Sponsorizare Fundatia Radacini Grup

Il transmiteti in 2 exemplare la adresa:

Fundația Rădăcini Grup

Bulevardul Iuliu Maniu nr. 246, Clădirea Master, sector 6 , București.

Pasul 3

Efectuati plata prin transfer bancar

 

Parteneri

Parteneri Fundația Rădăcini Grup

Mulțumim partenerilor noștri pentru susținerea în realizarea proiectelor noastre!

 

  

RUSEN COMPEX SRL

 

Media
Contact Fundația Rădăcini Grup

Daca aveti idei de proiecte, daca doriti sa contribuiti in orice fel la activitatea pe care o desfasuram, va rugam sa ne scrieti la adresa de email fundatiaradacinigrup@radacini.ro

Fundația Rădăcini Grup

Bulevardul Iuliu Maniu nr. 246, Clădirea Master, sector 6 , București.

Ne puteti accesa si pe Facebook: https://www.facebook.com/fundatiaradacinigrup/

Impreuna, putem fi mai buni!

Voluntariat

Voluntariat

Ca orice organizatie non-profit, activitatea noastra depinde exclusiv de sprijinul voluntarilor nostri. Oricine poate deveni membru al Fundației Rădăcini Grup daca doreste sa se implice in sprijinirea comunitatii si sa ne ofere o mana de ajutor.

Vrei sa te alaturi ca voluntar al Fundației Rădăcini Grup? Te asteptam cu drag cu un mesaj la  fundatiaradacinigrup@radacini.ro

 

Audi Service