Mazda își menține angajamentul pentru neutralitatea climatică și siguranța șoferului
Mazda - reducerea emisiilor de CO2

 

Mazda – reducerea emisiilor de CO2

 

  •  Mazda va accelera electrificarea flotei pentru a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050
  •  Mazda își va extinde tehnologiile de siguranță avansate prin lansarea Mazda Co-Pilot Concept

 

 

București, 22 iunie 2021. Având în vedere un viitor neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, Mazda Motor Corporation a anunțat astăzi că își va accelera planurile globale de electrificare. Până în 2030, Mazda presupune că un sfert din produsele sale vor fi complet electrice și toate celelalte modele vor fi electrificate într-o anumită formă.

Între 2022 și 2025, Mazda va introduce o gamă de produse noi folosind Arhitectura scalabilă SKYACTIV Multi-Solution. Aceasta va include cinci modele hibrid , cinci modele plug-in hibrid și trei modele EV. Mai multe detalii despre aceste noi produse și piețele lor de lansare vor fi anunțate în viitor.

Mazda dezvoltă, de asemenea, o platformă dedicată pentru vehicule electrice – SKYACTIV EV Scalable Architecture – care va fi utilizată pentru vehicule electrice cu diferite dimensiuni și tipuri de caroserie pe produsele care vor fi lansate între 2025 și 2030.

 

Reducerea emisiilor de CO2 – abordare complexă a Mazda

Mazda își menține angajamentul de a reduce emisiile de CO2 de la fiecare mașină și consideră că toate opțiunile disponibile trebuie utilizate pentru a atinge neutralitatea climatică. Prin intermediul arhitecturii scalabile cu mai multe soluții SKYACTIV, electrificarea continuă va merge mână în mână cu dezvoltarea tehnologiei avansate a motorului cu ardere internă, cum ar fi premiatul e-Skyactiv X, precum și noile motoare cu șase cilindrii în linie.

În multe regiuni, Mazda investește în diferite proiecte și parteneriate pentru a promova dezvoltarea și utilizarea combustibililor regenerabili în mașini. În Japonia, Mazda este implicată în mai multe proiecte și studii comune de cercetare ca parte a unei colaborări în curs de desfășurare între industrie, mediul academic și guvern pentru a promova adoptarea pe scară largă a biocombustibililor din creșterea microalgelor. În Europa, Mazda s-a alăturat Alianței eFuel în februarie 2021 ca prim OEM.

 

Sisteme avansate de siguranță, realizate pentru șofer – Mazda i-Activsense

Mașinile Mazda sunt făcute pentru șoferi. Pentru a-și continua sprijinul pentru obiectivul industriei de a avea o lume fără accidente de circulație, Mazda a anunțat că își va extinde tehnologiile avansate de siguranță prin introducerea sistemului său de conducere autonomă centrată pe om „Conceptul Mazda Co-Pilot”. Acest lucru va apărea mai întâi sub forma Mazda Co-Pilot 1.0 în Mazda’s Large Products din 2022.

Cu conceptul Mazda Co-Pilot, în timp, Mazda va introduce un sistem care monitorizează în permanență starea șoferului. Dacă se detectează o schimbare bruscă a stării fizice a șoferului, sistemul trece la conducerea autonomă, aducând mașina într-un loc sigur, oprind mașina și efectuând un apel de urgență.

Împreună cu cinci companii japoneze OEM , Mazda va dezvolta specificații tehnice standard pentru dispozitivele de comunicații din generația următoare pentru a promova un sistem de comunicații uniformizat care să ofere servicii conectate mai sigure, fără stres.

 

Citește și:  Mazda și ENGIE devin parteneri de drum – pentru promovarea mobilității electrice.

 

sursa MazdaPress

Audi Service