Motoare extrem de eficiente pentru noul Opel Mokka
Motoare noi Opel Mokka

Motoare noi Opel Mokka

 

  • Motoare pe benzină și diesel avansate: inovații pentru traficul urban și șosele
  • Deschizător de drumuri: noul Mokka prezintă viitoarea înfățișare inovatoare a mărcii Opel
  • Aspect distinct: nivelul de echipare GS Line adaugă o notă de sportivitate
  • Aveți în față un drum luminos: farurile IntelliLux LED® matrix și luminile LED
  • Tipic Opel: scaune excelente cu tapiserie din piele și funcție de masaj pentru șofer, disponibile opțional
  • Complet integrat: sistem de infotainment compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto

Rüsselsheim. Imediat după prezentarea noului model electric cu baterie Opel Mokka-e, producătorul auto german anunță acum noul Mokka cu motoare cu ardere internă cu tehnologie de ultimă oră. Cu eficiență ridicată și mai compact ca niciodată, noul Mokka este combinația perfectă între plăcere și modernism – ideal pentru traficul urban, dar și pentru autostrăzi.

Noul Opel Mokka include tot ceea ce reprezintă marca Opel – atât în prezent, cât și în viitor”, afirmă Michael Lohscheller, CEO Opel. „Plăcut, eficient și extrem de inovator, Mokka simbolizează cu precizie valorile mărcii noastre – captivantă, abordabilă, germană. Clienții noștri sunt liberi să aleagă dacă doresc să comande modelul Mokka cu sistem de propulsie electrică sau cu unul din noile noastre motoare extrem de eficiente.”

 

Motoare noi Opel Mokka

 

În ciuda unui ampatament ușor mărit (+2,0 mm), noul Mokka este cu 12,5 cm mai scurt decât modelul anterior, oferind celor cinci pasageri un spațiu de încărcare similar, de până la 350 de litri, în portbagaj. Lungimea sa totală de doar 4,15 metri înseamnă că manevrele și parcarea în zonele urbane și suburbane sunt efectuate cu foarte mare ușurință.

Designul noului Mokka surprinde datorită proporțiilor uimitoare și preciziei captivante, de la aspectul general, îndrăzneț, caracterizat de console scurte și o postură lată, stabilă, până la cele mai mici detalii. De asemenea, noul model iese în evidență ca fiind primul model care include viitoarea înfățișare a mărcii și postul de conducere complet digitalizat, de generație nouă: Opel Vizor, respectiv Opel Pure Panel. Panoul de instrumente alungit pe orizontală integrează două afișaje cu ecran lat; cel din fața șoferului are o diagonală de până la 12 inch. Pentru a permite utilizarea intuitivă și pentru a-i permite șoferului să se concentreze în permanență asupra drumului, inginerii Opel au menținut butoanele de comandă pentru funcții esențiale.

Cu nivelul de echipare GS Line, Opel oferă în premieră o versiune a modelului Mokka cu un aspect mai sportiv. Acest nivel de echipare nou – incluzând în dotarea standard ornamente și embleme exterioare negre în locul celor cromate, tapiserie specifică din material textil pentru scaunele din față, ornament roșu pentru panoul de instrumente, jante din aliaj ușor cu finisaj negru, plafonul în două culori și capitonajul negru al plafonului – transformă modelul Mokka într-un magnet pentru priviri.

 

Tehnologii inovatoare pentru toți: noul Mokka duce mai departe tradiția Opel

 

Noul Mokka rămâne fidel tradiției care definește marca Opel, tradiția de a pune la dispoziția clienților tehnologii inovatoare de la autovehiculele din clasele superioare. Printre acestea se numără sisteme avansate precum ACC (tempomatul avansat) și Active Lane Positioning (poziționarea activă pe banda de circulație) Sistemul de iluminare oferă, de asemenea, tehnologii de vârf cu faruri adaptive, anti-orbire IntelliLux LED® matrix cu 14 elemente, o dotare unică în aceast segment. Toate versiunile modelului Mokka sunt echipate standard cu lumini LED în partea frontală și cea din spate, frână de parcare electrică și sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. De asemenea, sunt disponibile o cameră video panoramică pentru marșarier cu unghi de 180 de grade și un sistem de asistare la parcare.

 

Noul Mokka se bazează pe o versiune nouă a platformei multi-energy, deosebit de eficientă, denumită CMP (platforma modulară comună). Acest sistem modular cu greutate redusă oferă flexibilitate maximă în ceea ce privește dezvoltarea autovehiculului și permite folosirea unui sistem de propulsie pur electric, cu baterie, dar și a motoarelor cu ardere internă. Alegerea îi revine clientului.

 

Echipa de ingineri din Rüsselsheim a muncit foarte mult la reducerea greutății, reușind o economie de până la 120 de kg față de generația anterioară, la creșterea rigidității caroseriei, reușind să mărească rigiditatea torsională cu până la 30% în cazul versiunii electrice cu structura integrată a bateriei amplasată în partea inferioară. Avantajele sunt evidente: noul Mokka are un consum de energie semnificativ redus, reacționează mult mai rapid, este agil și plăcut la conducere.

 

Motoare noi: echilibru ideal între eficiență și performanță

 

Motoarele pe benzină și diesel puternice și economice au puteri cuprinse între 74 kW (100 cp) și 96 kW (130 cp). Consumul moderat de carburant și performanțele superioare caracterizează toate opțiunile de sisteme de propulsie (consum de carburant NEDC[1]: mixt 3,8-4,8 l/100km, 100-111 g/km CO2).

Motorul de bază 1.2 Turbo produce 74 kW (100 cp) și este combinat cu o transmisie manuală cu șase trepte de viteză (consum de carburant NEDC1: mixt 4,6 l/100km, 104 g/km CO2).
Performanțele mai ridicate sunt asigurate de motorul 1.2 Turbo de 96 kW (130 cp) (asemenea fratelui său în trei cilindri, cu injecție directă, câștigător al premiului Motorul Internațional al Anului în perioada 2015-2018). În ciuda puterii ridicate generate, consumul de carburant al motorului fabricat integral din aluminiu este moderat, atunci când este cuplat la transmisia manuală cu șase trepte de viteze sau la transmisia automată cu opt trepte de viteză (consum de carburant NEDC1: mixt 4,5-4,8 l/100km, 103-111 g/km CO2).
Cuplu ridicat disponibil pe o plajă largă de turații pentru motoarele pe benzină: manevrabilitate de top

 

Motoare noi Opel Mokka

 

Eficiența ridicată și performanțele dinamice sunt caracteristice noilor motoare pe benzină. Frecarea internă și pierderile prin frecare sunt reduse la minim. De asemenea, turbocompresorul reacționează imediat, generând un cuplu puternic încă de la turații joase. Cuplul maxim al motorului de 74 kW (100 cp) 1.2 este de 205 Nm, în timp ce varianta de top de 96 kW (130 cp) dezvoltă 230 Nm. Datorită faptului că mare parte din cuplul maxim este disponibil pe o plajă mare de turații, motoarele beneficiază de un nivel ridicat de manevrabilitate. Cel puțin 95% din cuplul maxim este dezvoltat între 1.500 și 3.750 rpm – asigurând, în combinație cu greutatea redusă a autovehiculului, un nivel foarte bun de manevrabilitate.

 

Performanțele de conducere se ridică la nivelul înalt de eficiență al motoarelor. Noul Mokka cu motor de 96kW (130 cp) și transmisie manuală atinge o viteză maximă de 202 km/h[2], accelerând de la zero la 100 km/h în 9,2 secunde. La fel de impresionant este și motorul 1.2 Turbo care dezvoltă 74 kW (100 cp). Cu o viteză maximă de 182 km/h, autovehiculul accelerează de la zero la 100 km/h în aproximativ 11 secunde.

 

Motorul modelului de bază de 74 kW (100 cp) este cuplat standard la o transmisie manuală cu șase trepte de viteză. În cazul motorului de 100 kW (130 cp) 1.2, clienții pot alege între o transmisie manuală cu șase trepte de viteză și o transmisie automată cu opt trepte de viteză. Programele de comutare adaptivă a treptelor de viteză și tehnologia Quickshift reprezintă tehnologie de ultimă oră în segmentul de piață din care face parte Mokka. Șoferii au posibilitatea de a schimba manual treptele cu ajutorul padelelor standard montate pe volan.

 

Tehnologie înaltă și nivel ridicat de eficiență: 1.5 diesel

 

Celor două motoare pe benzină li se alătură un motor diesel de 1,5 litri, cu transmisie manuală cu șase trepte de viteză, care produce 81 kW (110 cp) și un cuplu maxim de 250 Nm (consum de carburant NEDC1: mixt 3,8 l/100km, 100 g/km CO2).

Pentru o post-tratare optimă a gazelor de eșapament, sistemul de reducere a emisiilor motorului diesel – care constă într-un catalizator de oxidare pasiv/sistem de absorbție a oxizilor de azot, un injector AdBlue, un catalizator SCR și filtru de particule diesel (DPF) – este grupat ca o unitate individuală compactă cât mai aproape posibil de motor. Sistemul de absorbție a oxizilor de azot funcționează ca un catalizator pentru pornirea la rece, reducând emisiile de oxizi de azot la temperaturi sub punctul de activare a sistemului SCR.

Fanii mobilității electrice pot comanda modelul Opel Mokka-e. Platforma modulară comună (CMP) poate fi utilizată împreună cu o gamă variată de sisteme de propulsie.

 

 

Lider al segmentului: sisteme de asistență și tehnologie de iluminare de ultimă oră

 

Noul Mokka sosește în segmentul B cu inovații de top disponibile până de curând doar autovehiculelor din clasa de lux. Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor funcționează la viteze mai mari de 5,0 km/h. Dacă vă apropiați prea repede de un autovehicul sau un pieton din față, sistemul va emite un semnal sonor și va afișa un mesaj în cadrul Centrului de informații pentru șofer. Dacă o coliziune este iminentă, sistemul de frânare este pregătit și, dacă este necesar, frânarea de urgență este activată pentru a micșora efectele unei coliziuni potențial. La viteze mai mici de 30 km/h, sistemul poate opri autovehiculul complet. Dacă viteza depășește 30 km/h, viteza este redusă, iar șoferul trebuie să frâneze activ.

Tempomatul adaptiv menține o anumită distanța între Mokka și autovehiculul din față, utilizând senzorii radar și cei ai camerelor. Tempomatul funcționează la viteze cuprinse între 30 și 180 km/h. Viteza autovehiculului crește sau scade în funcție de autovehiculul din față, însă nu va depăși viteza setată. În cazul echipării cu transmisie automată, sistemul oferă o funcție suplimentară stop/start. Sistemul poate frâna autovehiculul până la oprire și poate urmări autovehiculul din față în cazul unor blocaje în trafic.

 

Opel este un lider în tehnologia de iluminare.

 

Toate versiunile noului Mokka sunt echipate cu cea mai recentă generație de lumini LED – de la luminile diurne cu grafică specifică Opel și până la farurile și proiectoarele de ceață. O noutate pentru acest segment o reprezintă farurile adaptive IntelliLux LED® matrix cu un număr total de 14 elemente. La fel ca în cazul modelelor Opel Insignia, Opel Astra și noul Opel Corsa, sistemul de iluminare permite conducerea folosind în permanență faza lungă. Pentru a preveni orbirea șoferilor din față sau a celor care circulă din sensul opus, elementele LED individuale se pot dezactiva în milisecunde pentru a elimina autovehiculele din zona iluminată, astfel încât nimeni nu este orbit. În partea din spate, alegerea tehnologiei LED a permis proiectanților să opteze pentru lumini foarte subțiri, alungite, care evidențiază sentimentul de precizie și de calitate.

 

Motoare noi Opel Mokka

 

Proiectarea excelentă a scaunelor este o caracteristică definitorie pentru Opel. Sunt disponibile diferite scaune ergonomice reglabile pe 6 direcții, cu posibilitate de reglare individuală. Puteți alege între un interior sportiv cu piele Alcantara sau un interior îmbrăcat complet în piele clasică – opțiuni neobișnuite pentru autovehiculele din segmentul B. Piesa de rezistență este scaunul cu tapiserie din piele, încălzit, cu suprafață perforată și funcție de masaj pentru șofer.

Telefoanele compatibile pot fi încărcate aici prin inducție (wireless). Un covoraș din cauciuc previne alunecarea dispozitivelor. Noul Mokka oferă noua gamă de sisteme de infotainment: Multimedia Radio și Multimedia Navi cu un ecran tactil color cu diagonala de 7 inch, precum și vârful de gamă, Multimedia Navi Pro, cu un ecran tactil color cu diagonala de 10 inch. Monitoarele sunt integrate datorită noului concept Pure Panel de la Opel și sunt poziționate ideal către șofer.

Sistemele multimedia compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto pot fi controlate prin comandă vocală. Noul Mokka oferă și serviciul OpelConnect. Cu LIVE navigation[3] cu informații în timp real din trafic, legătură directă cu serviciul de asistență rutieră și apel de urgență, șoferii și pasagerii se pot bucura de călătorii mai relaxante. În cazul declanșării airbagurilor sau a pretensionatoarelor centurilor de siguranță în urma unui accident, un apel de urgență este efectuat automat către centrul local de preluare a apelurilor de urgență (PSAP).

 

Motoare noi Opel Mokka

 

[1] Cifrele preliminare menționate ale consumului de carburant și emisiilor de CO2 sunt determinate în conformitate cu noua procedura de testare a autovehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (WLTP) (Regulamentul UE 2017/948), valorile măsurate fiind convertite în valori NEDC pentru comparația cu alte autovehicule. Pentru informații actualizate, vă rugăm să contactați dealerul. Valorile nu iau în considerare condițiile de utilizare și conducere, echipamentele sau opțiunile și pot varia în funcție de formatul pneurilor.

[2] Toate valorile referitoare la performanțe sunt preliminare.

[3] Serviciile de navigație în timp real sunt disponibile gratuit timp de 36 de luni de la activare. După această perioadă, se percep costuri pentru aceste servicii.

 

 

sursa: OpelMedia

Audi Service