Salonul Auto Internaţional (IAA) 2019
Premierele mondiale Opel la IAA 2019: noul Astra, noul Corsa, Corsa-e, Corsa-e Rally și Grandland X Plug-In Hibrid
- Actul șase al poveștii de succes: noul Corsa pentru prima dată într-o versiune complet electrică
- Noul Corsa-e Rally: Opel este primul producător ce lansează un autovehicul electric de raliu
- 300 CP și tracțiune integrală: noul Grandland X Hybrid4 desăvârșește oferta de SUV-uri Opel
- Extrem de economic: debutul celui mai eficient model Astra din toate timpurile
- Spațiu pentru nouă persoane: noul Zafira Life disponibil în trei variante de lungime
- Gamă largă de sisteme de propulsie: portofoliu Opel inteligent, de la electric și hibrid, până la ardere internă
Cu autovehiculele prezentate în premieră mondială la ediția de anul acesta a Salonului Auto Internațional (IAA) de la Frankfurt, Opel demonstrează că viitorul industriei auto este extrem de variat. Noul Opel Corsa, Grandland X Hybrid și noul Opel Astra – perfect adaptate nevoilor clienților – vor debuta în cadrul IAA. Noul Opel Corsa nu este disponibil doar în versiunea clasică, cu motor cu ardere internă eficient, ci pentru prima dată și în versiunea complet electrică Corsa-e – cu o autonomie în modul electric de până la 330 km conform WLTP1. Opel prezintă și primul autovehicul electric pentru întrecerile sportive de raliu – Corsa-e Rally.
Salonul Auto Internaţional (IAA) 2019
O altă premieră mondială la standul Opel D31 din Hala 11.0 este noul Grandland X Hybrid4 cu tracțiune integrală. Autovehiculul plug-in hibrid combină un motor pe benzină supraalimentat de 1,6 l cu două motoare electrice pentru o putere totală a sistemului de 300 CP. Consumul preliminar conform ciclului WLTP2 (ponderat, mixt) este de 1,4-1,3 l/100 km cu emisii de CO2 de 32-29 g/km (NEDC3: 1,5 l/100 km, 35-34 g de CO2/km).
Următorul nou venit în grup este noul Opel Astra. Cu caracteristici aerodinamice extraordinare, o generație complet nouă de motoare și transmisii noi, Opel Astra stabilește noi standarde în materie de eficiență și nivel redus de emisii. În comparație cu modelul anterior, emisiile de CO2 au fost reduse cu până la 21% (consum de carburant Astra cu cinci uși, motor supraalimentat de 1,2 l cu injecție directă, 96 kW/130 CP, conform NEDC4: urban 5,3-5,2 l/100 km, extra-urban 3,9-3,8 l/100 km, mixt 4,4-4,3 l/100 km, 101-99 g de CO2/km). Aceste valori propulsează noul Astra în vârful clasei de autovehicule compacte și îl transformă în cel mai eficient Astra din toate timpurile.
Nu în ultimul rând, noul Opel Zafira Life este prezentat în premieră publicului german la Salonul Auto de la Frankfurt.
La douăzeci de ani de la succesul înregistrat cu prima generație în 1999, povestea continuă acum cu noul model din a patra generație: Zafira Life are noi dimensiuni – trei variante de lungime, spațiu foarte flexibil pentru până la nouă persoane și funcții de confort și asistență de top.
„Opel va demonstra în cadrul IAA cum viitorul mobilității devine realitate”, a declarat Michael Lohscheller, CEO-ul Opel. „Ne concentrăm pe clienți și nevoile lor. În loc să prezentăm calea către succes, oferim întregul portofoliu de sisteme de propulsie – de la electric și hibrid până la motoare cu ardere internă eficiente. Toate modelele noi sunt echipate cu tehnologii avansate și pot fi deja comandate.”
Următoarea generație de autovehicule de mici dimensiuni: Opel Corsa, Corsa-e și Corsa-e Rallye
Mai modern, dinamic și eficient ca niciodată, modelul Opel Corsa din a șasea generație este fără îndoială una dintre vedetele ediției de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt. Este echipat cu motoare pe benzină și diesel deosebit de economice ce dezvoltă puteri între 55 kW (75 CP) și 96 kW (130 CP) (consum de carburant conform NEDC4: urban 5,5-3,7 l/100 km, extra-urban 4,4-2,9 l/100 km, mixt 4,7-3,2 l/100 km, 106-85 g de CO2/km; WLTP5 mixt: 6,2-4.0 l/100 km, 140-105 g de CO2/km).
Noul model al celui mai bine vândut autovehicul include pentru prima dată o versiune pur electrică, Corsa-e, cu o baterie de 50 kWh, putere de 100 kW (136 CP) și o autonomie de până la 330 km (WLTP1). Consumul moderat de carburant și conducerea incitantă sunt caracteristice pentru toate opțiunile de sisteme motopropulsoare, iar valorile de emisii scad până la zero în cazul Corsa-e.
Impresia generală sportivă se reflectă în greutatea redusă – cel mai ușor Corsa are sub 1.000 kg – și poziția de ședere joasă a șoferului. Și sistemele de siguranță activă și pasivă sunt la cel mai înalt nivel, iar inginerii Opel au reglat fin șasiul și direcția. Odată cu noul Corsa, Opel oferă tehnologii și sisteme de asistență pe care clienții le cunosc doar de la modelele din clase superioare.
O adevărată atracție o reprezintă farurile adaptive IntelliLux LED® matrix, cu funcție anti-orbire, pe care Opel le pune la dispoziție în premieră pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni.
Alte inovații pentru modelul Corsa includ sistemul Flank Guard pe bază de senzori, camera video pentru marșarier cu vedere panoramică la 180 de grade și asistentul automat la parcare, precum și sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor, tempomatul inteligent și sistemul de avertizare privind părăsirea benzii de circulație.
Șoferii și pasagerii Corsa sunt conectați corespunzător și se bucură de divertisment de calitate datorită noii game de sisteme de infotainment alcătuite din Multimedia Radio, Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7″ și sistemul de top Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10″, până la postul de conducere complet digital din dotarea Corsa-e. În plus, Corsa oferă opțional noul serviciu „Opel Connect” cu navigație în timp real, legătură directă cu serviciul de asistență rutieră, apel de urgență și multe alte funcții.
Cu Corsa-e Rally, Opel este primul producător auto din lume care oferă un autovehicul electric cu baterie pentru întrecerile sportive de raliu. În 2020, Opel și ADAC vor inaugura ADAC Opel e-Rally Cup, prima cupă de raliu din lume pentru autovehicule electrice, care va duce sportul cu motor dincolo de granițele Germaniei.
Salonul Auto Internaţional (IAA) 2019
Opel Grandland X Hybrid4: se ridică cortina pentru primul autovehicul plug-in hibrid Opel
Pe lângă noul Corsa-e, următorul model din cadrul ofensivei electrice Opel este Grandland X cu tehnologie avansată plug-in hibrid și tracțiune integrală. Sistemul de propulsie al autovehiculului Grandland X Hybrid4 include un motor pe benzină supraalimentat de 1,6 l și 147 kW (200 CP), cu injecție directă, certificat WLTP.
În plus, autovehiculul are un sistem electric de propulsie format din două motoare electrice de 80 kW (109 CP) și o baterie Li-ion de 13,2 kWh. Motorul electric frontal este cuplat la o transmisie automată electrificată cu 8 trepte de viteză. Cel de-al doilea motor electric, invertorul și diferențialul sunt integrate în puntea spate acționată electric pentru a furniza tracțiune integrală la cerere.
Grandland X Hybrid4 va oferi patru moduri de conducere – electric, hibrid, tracțiune integrală și sport. De exemplu, selectarea modului hibrid comută automat autovehiculul în cea mai eficientă metodă de propulsie, cu posibilitatea de a trece în modul electric pentru o deplasare cu zero emisii în centrul orașului – permițând parcurgerea a până la 59 km în modul pur electric cu zero emisii în ciclul de conducere WLTP2 (67-69 km conform NEDC3).
Modul Sport permite conducerea mai dinamică prin combinare puterii motorului cu cea a motorului electric. Selectarea modului de tracțiune integrală activează puntea spate electrificată pentru o forță maximă de tracțiune pe toate tipurile de drumuri. Pentru sporirea eficienței, Grandland X Hybrid4 este echipat cu un sistem de frânare regenerativă, care recuperează energia generată la frânare sau decelerare.
Emisii de CO2 reduse cu până la 21%: cel mai eficient Opel Astra din toate timpurile
Cu o generație complet nouă de motoare și transmisii, Opel Astra stabilește noi standarde privind nivelul redus de emisii. Motoarele pe benzină și diesel ultramoderne cu trei cilindri din dotarea noului Astra asigură o conducere dinamică și confort maxim la rulare cu un nivel redus de zgomot. Un arbore de echilibrare cu rotaţie în sens opus montat în blocul motor amortizează vibrațiile.
Cu puteri între 77 kW (105 cp) și 107 kW (145 cp) și un cuplu maxim între 195 și 300 Nm, acestea ating un echilibru excelent între performanță și eficiență (consum de carburant conform NEDC4: urban 6,3-3,9 l/100 km, extra-urban 4,3-3,1 l/100 km, mixt 5,1-3,4 l/100 km, 114-90 g/km CO2; WLTP5 mixt: 6,1-4,3, 139-113 g/km CO2; cifre preliminare). Motoarele de bază sunt combinate standard cu o transmisie manuală cu 6 trepte de viteză. O nouă transmisie automată continuu variabilă și o transmisie automată cu 9 trepte și schimbare lină a vitezelor contribuie, de asemenea, la reducerea consumului și sporirea nivelului de confort.
Modelul Astra este campion și în materie de aerodinamică. Cu un coeficient aerodinamic de 0,26 atât pentru Astra hatchback, cât și pentru Sports Tourer, noul autovehicul compact Opel este cel mai eficient Astra din toate timpurile și unul dintre cele mai aerodinamice din clasa sa. În total, îmbunătățirile aerodinamice ale noului Astra reduc emisiile de CO2 cu 4,5 g/km conform ciclului WLTP.
Noul Astra este la fel de exemplar și în materie de dotări de confort, asistență și infotainment. Acestea includ de la o cameră video frontală mai puternică și o cameră pentru marșarier digitală până la încărcarea fără fir și parbrizul încălzit. Noul Astra se transformă într-o sală de concerte datorită sistemului audio Bose premium, disponibil opțional.
Salonul Auto Internaţional (IAA) 2019
Furgonul multifuncțional în formă maximă: noul Opel Zafira Life
De 20 de ani, furgoanele atractive, flexibile și practice au purtat denumirea Zafira. Această tradiție continuă în cadrul IAA 2019 cu Opel Zafira Life. A patra generație a modelului este disponibilă în trei variante de lungime – varianta mică (S) de 4,60 m, medie (M) de 4,95 m și lungă (L) de 5,30 m – fiecare dintre acestea cu până la nouă scaune. Majoritatea versiunilor acestui furgon spațios au înălțimea sub 1,90 m, putând astfel să intre în spațiile de parcare subterane tipice, o caracteristică importantă pentru autovehiculele care asigură transportul la hoteluri, dar și pentru șoferii care doresc să-și parcheze autovehiculul oriunde, fără restricții.
Noul furgon oferă, de asemenea, un cerc mic de bracaj, manevrabilitate bună și două uși glisante opționale, controlate de senzori, care pot fi deschise electric printr-o mișcare cu piciorul – o funcție de confort unică în acest segment de piață. La interior, versiunea „S” a modelului Zafira Life oferă deja un volum de încărcare de până la 3.600 l, care poate fi mărit la maxim 4.900 l la versiunea „L”. În plus, configurațiile cu până la opt scaune cu tapițerie din piele sporesc nivelul de confort.
Peste toate acestea, interiorul luxos „Lounge” este disponibil cu o măsuță pliantă, spațiu generos pentru picioare și perne ale scaunelor din spate cu o lățime de 48 cm.
Zafira Life îndeplinește toate cerințele, de la interioare versatile, un nivel ridicat de confort și sisteme inteligente de asistență pentru șofer, până la infotainment avansat, head-up display, tempomat pe bază de cameră video și senzori radar și sistemul de control electronic al tracțiunii IntelliGrip. Tehnologia avansată este completată de aspectul modern, proporțiile echilibrate, consolele scurte și partea frontală tipică Opel. Șoferul și pasagerii beneficiază opțional de un plafon panoramic din sticlă, din două bucăți și un geam cu deschidere integrat în hayon.
Salonul Auto Internaţional (IAA) 2019
*
[1] Date preliminare ce au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP. Aprobarea de tip CE și certificatul de conformitate nu sunt disponibile încă. Valorile preliminare pot diferi de datele oficiale din aprobarea de tip finală.
[2] Datele privind consumul de carburant și emisiile de CO2 sunt preliminare și au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP (R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1151). Aprobarea de tip CE și certificatul de conformitate nu sunt disponibile încă. Valorile preliminare pot diferi de datele oficiale din aprobarea de tip finală.
[3] Datele privind consumul de carburant și emisiile de CO2 sunt preliminare și au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP, iar valorile relevante sunt convertite în valori NEDC în scopuri de comparație cu alte autovehicule, conform regulamentelor R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1153 și R (UE) nr. 2017/1151. Aprobarea de tip CE și certificatul de conformitate nu sunt disponibile încă. Valorile preliminare pot diferi de datele oficiale din aprobarea de tip finală.
[4] Datele privind consumul de carburant și emisiile de CO2 sunt preliminare și au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP, iar valorile relevante sunt convertite în valori NEDC în scopuri de comparație cu alte autovehicule, conform regulamentelor R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1153 și R (UE) nr. 2017/1151. Valorile preliminare pot diferi de datele oficiale din aprobarea de tip finală.
[5] Datele privind consumul de carburant și emisiile de CO2 sunt preliminare și au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP (R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1151). Valorile preliminare pot diferi de datele oficiale din aprobarea de tip finală.