Grupul Radacini

30 de ani de istorie in domeniul auto si mai mult de un milion de clienti ce ne-au calcat pragul. Povestea nu se opreste aici. Ramanem dedicati conceptului “clienti pe viata” si vom continua sa ne concentram toate eforturile pentru ca actualii si viitorii nostri clienti sa fie multumiti de serviciile noastre.

GRUPUL RADACINI

Apărut pe piaţă în 1991, Grupul Rădăcini aniverseaza 30 de ani dedicati clientilor sai.

Ȋn prezent, Rădăcini Grup este unul dintre cei mai mari actori ai pieţei auto din România, deţinând în portofoliul său mărci auto consacrate precum Opel, Mazda, Volkswagen, Peugeot, Suzuki, Honda, Citroen, Cadillac, Chevrolet (service), Audi (service). Rădăcini Grup deţine centre auto integrate în București, Brașov, Constanţa, Brăila, Galaţi și Ploiești.

In 2015 Radacini Motors a livrat cea mai mare flotă de vehicule de transport școlar Opel, 1300 de microbuze Opel Movano fiind acum utilizate pentru transportul elevilor in special in mediul rural.

Grupul Rădăcini este prezent și pe piaţa echipamentelor de construcţii, fiind unic importator în România al stivuitoarelor Doosan, dar activează și în domeniul imobiliar și al formării profesionale în domeniul auto, prin Grupul de Formare Profesională.

  • Rădăcini aniversează 30 de ani dedicați clienților
  • Rădăcini Grup are o cota de piata de 3.3% din piața totală din România, fiind unul dintre cei mai importanti dealeri din Romania
  • Rădăcini rămâne în continuare cel mai important distribuitor al mărcilor Opel, Mazda, Citroen și Suzuki în România in 2018
  • Rădăcini oferă la vânzare un portofoliu generos de șapte mărci auto de renume în centrele sale integrate din 6 mari orașe din România.
  • De la înființarea sa, Rădăcini a livrat peste 78.000 de vehicule, fiind unul dintre cei mai importanți distribuitori pe piața auto din România.
  • Un volum de peste 1.100.000 intrări în service de la înființare până în prezent
  • Rădăcini deține 11 centre de service în 6 mari orașe, oferind servicii complete, la ultimele standarde ale producătorilor, pentru 10 mărci auto: Opel, VW, Audi, Mazda, Suzuki, Honda, Citroen, Peugeot, Chevrolet, Cadillac.
  • Grupul Rădăcini este prezent și pe piaţa echipamentelor de construcţii, fiind unic importator în România al stivuitoarelor Doosan, dar activează și în domeniul imobiliar și al formării profesionale în domeniul auto prin Grupul de Formare Profesională Master.
Istoric

Anul 1991 a insemnat primul an de existenta al Grupulului Radacini. Este anul in care ne-am infiintat si a inceput istoria Grupului Radacini. Este anul care marcheaza multe schimbari la nivel national pentru Romania si este anul in care noi am decis ca ne dorim un nou concept de afacere, deschisa, transparenta, care sa vina in intampinarea clientilor cu servicii si produse de inalta calitate, destinate atat utilizatorului final cat si micilor si marilor companii de distributie. Este anul in care am devenit dedicati conceptului “Clienti pe viata”.

Primul eveniment major in istoria fimei s-a produs in anul 1995 o data cu semnarea primului contract de dealer auto cu Daewoo Automobile Romania. Am inceput cu pasi marunti si incet incet activitatea a luat amploare. Am inceput sa crestem ca activitate astfel incat a fost necesar sa marim personalul pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor nostrii. Viziunea si conceptul nostru “Client pe viata”, ne-au facut sa fim apreciati de catre toti clientii nostri, care au inteles ca suntem o echipa tanara care pune accent pe calitatea serviciilor pe care le oferim.

Colaborarea excelenta cu Daewoo Automobile Romania, rezultatele foarte bune obtinute in activitatea de distributie a automobilelor Daewoo, ne-au adus distinctia de “Dealer-numarul 1”. Astfel, ca in anul 2002, grupul a simtit nevoia unei noi extinderi tot pe domeniul auto, aducand pe piata bucuresteana un al doilea brand si anume: Subaru. Brand pentru care a devenit importator in Romania.

Un alt pas in dezvoltarea grupului Radacini a fost infiintarea Radacini Motors in octombrie 2005. Prin intermediul Radacini Motors grupul incheie un parteneriat cu General Motors pentru reprezentarea marcilor Opel si Chevrolet. Are loc inaugurarea primului showroom Opel & Chevrolet in Bucuresti – Bd. Timisoara, langa Plaza Romana – o investitie de 2 milioane Euro. Este vorba de o locatie de tip 3S (vanzari, service, piese de schimb) cu o suprafata totala construita de 2200 mp, din care 500 mp sunt destinati showroom-ului modern.

SC IRMEX SA Braila a luat fiinta in Braila in anul 1949 si avea ca obiect de activitate servicii de exploatare si reparatii ale utilajelor pentru constructii si mecanizare . Societatea a avut o extindere continua si a purtat diverse denumiri pana la transformarea ca societate comerciala , in anul 1991 , devenind SC IRMEX SA. Activitatea de vanzari si service auto a inceput in anul 2000 , ca dealer si service autorizat al constructorului de autoturisme DAEWOO si a avut o evolutie permanenta si constanta , eforturile noastre fiind recunoscute prin conferirea de catre DAEWOO AUTOMOBILE ROMANIA a titlului de “dealer excelent”.

 

 

Extinderea Grupului Radacini a avut loc treptat si din dorinta de a castiga o piata cat mai variata am infiintat in 2006 divizia Radacini Equipment, specializata in comercializarea de stivuitoare si echipamente de constructii sub marca Daewoo Heavy Industries, ulterior aceasta companie fiind integrata in Doosan Infracore. Din acel moment utilajele au preluat numele noii companii. Radacini Equipment ofera o gama larga de stivuitoare frontale cu actionare diesel, GPL/benzina, electro-stivuitoare si utilaje pentru constructii.

Daca in anul 2004 prin Radacini Auto Style, grupul devenea partener Bosch intrand in reteaua Bosch Car Service, in 2006 acest parteneriat s-a dezvoltat si in domeniul reparatiilor pompelor de injectie. Parteneriatul s-a implementat si la Irmex Braila.

 

Prin intermediul Arian Motors grupul devine al 4-lea dealer Mazda din Romania si are loc inagurarea showroom-ului Mazda in zona de vest a capitalei. Cu incredere in sloganul “Dealer numarul 1”, Arian Motors devine cel mai mare dealer Mazda, cu vanzari de circa 40% din numarul total al masinilor Mazda importate in Romania. Tot in 2007, Radacini Motors a intrat pe segmentul auto premium, devenind importator unic in Romania pentru legendarele brand-uri americane (North American Vehicles): Cadillac, Corvette si Hummer, aflate tot in portofoliul General Motors.

Pentru a marca aceasta premiera, Radacini Motors a participat la SIAB cu un stand moden in care au fost expuse cele mai reprezentative modele: Cadillac Escalade, Corvette, Hummer H3. La mai putin de 2 ani de la inaugurarea primului showroom, isi deschide portile in Braila in fosta locatie Irmex Auto Center, cel de-al doilea showroom si service Opel & Chevrolet. Complexul auto cuprinde showroomul, cu o suprafata construita de peste 650 mp, service-ul auto cu o suprafata de circa 450 mp, atelierul de caroserii (tinichigerie vopsitorie) cu o suprafata de 500 mp, anexele si parcare pentru autoturisme.

Dotarile sunt de ultima generatie si au necesitat investitii de circa 2 milioane Euro. Tot in acest an, in Brasov, se deschide si cel de-al patrulea centru integrat de vanzari si service Opel & Chevrolet, mutare care a necesitat o investitie de 4 milioane Euro, pentru teren si constructia unei cladiri cu o suprafata de 1250 mp, din care 400 mp sunt alocati showroomului.

La data de 01 iunie 2007 se semneaza cu General Motors contractele de dealer si service autorizat OPEL si CHEVROLET pentru Radacini Motors – punct de lucru Braila , firma a Grupului Radacini , activitatea desfasurindu-se in perimetrul IRMEX SA

In iulie 2008 grupul Radacini prin Radacini Auto Motor a decis sa isi intareasca pozitia dobandita pe piata auto si sa isi accelereze strategia de dezvoltare, prin incheierea unui parteneriat cu Suzuki Motor Corporation – reprezentanta din Romania, devenind dealer autorizat pentru marca japoneza. Radacini Auto Motors, si-a inceput activitatea intr-o locatie temporara in zona de vest a capitalei, pe Bd. Iuliu Maniu nr. 246, ca apoi sa isi deruleze activitatea intr-un complex modern format din showroom si service, pe Sos. Giurgiului nr.52-54.

Suprafata totala a acestei facilitati este de 5900 mp, din care 2100 mp suprafata construita si 3800mp parcare pentru clienti. Tot in iulie 2008, in Brasov, Arian Motors inaugureaza al doilea centru de vanzari Mazda la cele mai inalte standarde. Complexul are o suprafata de peste 500 mp, iar intreaga valoare a investitiei s-a ridicat la peste 2.5 mil €. Anul 2008 s-a incheiat cu inca o investitie intr-un al treilea showroom Arian Motors, situat in zona de nord a Bucurestiului, pe Sos. Pipera nr. 46C

La data de 12 decembrie 2008 s-au semnat cu MAZDA Austria contractele de dealer si service autorizat MAZDA pentru IRMEX SA

Perioada 2009-2011 marcheaza noi schimbari si provocari in evolutia grupului Radacini. In vara anului 2009 a fost finalizat complexul multibrand in orasul Constanta. Cu o suprafata de expunere a autoturismelor mai mult decat generoasa – 750 mp – si o suprafata dubla dedicata service-ului (10 posturi de lucru, linie ITP, geometrie si service roti, tinichigerie, vopsitorie), este cea mai mare locatie Radacini Motors din tara si a necesitat o investitie de 2.5 mil €. Clientii au la dispozitie o sala de asteptare cu minibar, dar si un spatiu pentru parcare de 3.000 mp, iar ca o alta noutate in domeniul serviciilor oferite amintim posibilitatea de schimbare si depozitare a anvelopelor de iarna/vara. In ianuarie 2010 se semneaza contractul de Master Franciza pentru Romania de catre Domino’s Pizza si Grupul Radacini. Pe 5 August 2010 grupul inaugureaza primul magazin Domino’s Pizza din Romania, in Bucuresti pe Sos. Pipera 46C. In 2011, Grupul Radacini devine dealer pentru marca Citroen, cu 2 showroom-uri: unul in Constanta si celalalt in Bucuresti, in Bd. Marasesti.

La data de 22 martie 2011 se semneaza Contractul de service cu IVECO Romania pentru autospecializate IVECO Massif din dotarea Inspectoratului General al politiei de Frontiera pentru SC IRMEX SA .La data de 03 octombrie 2011 se semneaza contractul de concesionar si reparator agreat Citroen pentru Radacini Motors – punct de lucru Braila.
Incepind cu data de 17 octombrie 2011 SC IRMEX SA desfasoara activitati de dealer si service autorizat SUZUKI .

Respectand aceleasi standarde ale calitatii, anul 2012 marcheaza extinderea grupului cu inca doua showroom-uri in Romania – unul in Galati, iar altul in Bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti. Chiar daca piata actuala inregistreaza un moment de stagnare, aceste showroom-uri sunt concepute pentru cererile viitoare, care vor veni cu siguranta, mai ales cu ocazia lansarii noilor modele Opel si Chevrolet in Romania. In prezent, grupul Radacini cuprinde reprezentante, dealeri auto si service-uri autorizate in Bucuresti, Brasov, Constanta, Braila si Galati, reprezentand brand-urile Opel & Chevrolet, Mazda, Suzuki si Citroen.

Incepind cu data de 02 aprilie 2012 se deschide la Galati punctul de lucru Radacini Motors unde se desfasoara activitati de vanzari si service autorizat pentru marcile Opel si Chevrolet

 

Suntem dealerul Opel nr. 1 in orasele Bucuresti, Braila si Constanta. Prin performantele deosebite in vanzarea autovehiculelor noi Opel in cadrul evenimentului national Opel 24H, Radacini a obtinutul locul 1, depasind ca vanzari ceilalti dealeri Opel in orasele Bucuresti, Braila si Constanta.
Radacini a devenit distribuitor autorizat Volkswagen si reparator pentru Volkswagen si Audi in Ploiesti.

Radacini Motors s-a evidentiat fata de ceilalti dealeri din Romania prin peste 50% de contracte incheiate in cadrul Opel 24H din perioada 19-20 aprilie 2013. Desi economia de piata este inca precara, continuam sa ne pastram renumele de buni profesionisti si le multumim clientilor ca au incredere in noi. Vom da tot ce avem mai bun pentru ca voi sa fiti multumiti si tratati cum se cuvine. Conceptul nostru este “clienti pe viata” si nu ne vom abate de la acesta nici pe viitor!

 

Radacini devine dealer Honda in Brasov si Peugeot in Galati. Dealerul Opel, Mazda si Suzuki numarul unu ca vanzari in Romania. Radacini atinge o cota de 3,5% din piata auto nationala!

 

Radacini livreaza cea mai mare flota de Opel Movano din lume. 1300 de masini au fost livrate pentru dotarea scolilor din Romania.

Incepind cu data de 07 martie 2016 se semneaza actul aditional la contractul de concesionar si reparator agreat Peugeot – punct de lucru Braila.

De asemenea se deschide locatia Darius Motors Constanta pentru marca Volkswagen.

Noul centru de vanzari autorulate din Chitila isi deschide portile publicului larg.

In 2017 are loc deschiderea unui nou showroom Opel in Constanta si a showroom-ului Peugeot din Braila.

Rădăcini Caroserii: carosări și adaptări complementare Proiectul imobiliar Aviației Tower

Consolidarea pozitiei în piață și adaptarea sistemelor de vânzări și service la cele mai noi tendințe

Misiune si Valori
MISIUNEA NOASTRA

Misiunea noastra este sa devenim prima alegere a clientilor in achizitionarea de servicii de vanzare, reparatii si intretinere a autoturismelor, punandu-le la dispozitie un portfoliu variat de marci auto si o retea de service-uri echipate la cele mai exigente standarde. Scopul nostru suprem este de a avea clienti complet multumiti.

CLIENTI PE VIATA

Succesul companiei depinde de masura in care clientii nostri sunt multumiti de serviciile noastre, de aceea suntem dedicati conceptului "clienti pe viata", prin aplicarea caruia urmarim sa construim o relatie de parteneriat cu clientii nostri si sa mentinem loialitatea acestora fata de numele Radacini.

INTEGRITATE

In toate interactiunile pe care le avem zi de zi, atat cu clientii, cat si cu furnizorii sau proprii angajati, consolidam relatii bazate pe corectitudine, respect, incredere, profesionalism si principii etice. Ne respectam promisiunile facute catre clienti, parteneri sau angajati.

PASIUNE

Suntem pasionati sa reusim in tot ceea ce ne propunem. Concuram pe piata auto intr-o perioada economica dificila, dar reusim sa ne mentinem o pozitie competitiva. Suntem dedicati domeniului auto si incercam sa aflam totul despre masini, despre inovatiile tehnice si despre cum acestea pot influenta intr-un mod pozitiv viata clientilor nostri.

Audi Service