Suzuki devine partener al programului ispace HAKUTO-R

Suzuki își va contribui expertiza în analiza structurală pentru debarcatorul lunar Hakuto-R, inclusiv echipamentul de aterizare, precum sistemul de absorbție a șocurilor picioarelor terenului, printre alte părți importante.
Suzuki Motor Corporation a devenit un partener corporativ al companiei Ispace Inc, Hakuto-R, cu sediul în Tokyo, primul program de explorare lunară comercială din lume.

Hakuto-R este numele programului pentru primele două misiuni lunare ale spațiului (Misiunea 1 și Misiunea 2). Este primul program de explorare lunară comercială din lume. În timp ce Misiunea 1 va efectua o aterizare moale în 2021, misiunea 2 va efectua o aterizare moale și va implementa un rover pentru a explora suprafața lunară în 2023. Pentru ambele misiuni, ispace a asigurat contracte de lansare ca sarcini secundare pe racheta SpaceX Falcon 9.

Ca o componentă cheie a acestui parteneriat, Suzuki își va contribui expertiza în analiza structurală pe care constructorul o folosește la testarea automobilelor sale pentru dezvoltarea landerului lunar Hakuto-R, incluzând uneltele de debarcare ale terenului, precum șocul, sistemul de absorbție a picioarelor terenului, printre alte părți majore ale structurii.

Nava spațială Hakuto-R trebuie să fie mică și ușoară pentru a reduce costurile de lansare. Cu toate acestea, atunci când reduceți dimensiunea și greutatea sunt necesare mai multe măsuri pentru a menține o rezistență suficientă în proiectarea structurală. Utilizând specialitatea Suzuki în fabricarea de vehicule mici și ușoare, dar sigure, producătorul auto spune că este bine echipat pentru a sprijini dezvoltarea structurală a terenului lunar Hakuto-R.

Pentru a proiecta picioarele debarcatorului lunar pentru o aterizare reușită este necesar să se analizeze toate scenariile de aterizare înainte de misiune pentru a garanta că debarcatorul poate supraviețui impactului. Suzuki spune că va juca un rol cheie în proiectarea picioarelor terenului, susținând analiza simulărilor de aterizare și testare.

 

Toshihiro Suzuki, Director Reprezentant și Președinte, Suzuki Motor Corporation: „Suntem foarte încântați să sprijinim Hakuto-R, repornirea Hakuto, deoarece se străduiesc să își atingă visul de a ajunge pe Lună. Întrucât valoarea de bază a lui Suzuki este de a contribui la o societate prosperă prin fabricarea de mașini mici, vom continua parteneriatul cu Hakuto-R, care a început în 2016 și vom susține extinderea societății umane pe Lună. ”

Takeshi Hakamada, fondator și CEO al ispace, a declarat: „Suntem încântați ca Suzuki să ni se alăture din nou ca partener corporativ. Deoarece reducerea greutății este o necesitate critică pentru explorarea lunară, expertiza și cunoștințele Suzuki vor fi vitale pentru misiunea noastră, precum și pentru economia lunară viitoare. ”

Anterior, Suzuki a fost, de asemenea, un partener corporativ al Hakuto, echipa administrată de Ispace în timpul competiției Google Lunar XPrize, care a solicitat echipelor finanțate private să fie primele care să aterizeze o navă spațială robotizată pe Lună, să călătorească 500 de metri și să transmită date vizuale înapoi pe Pământ. Suzuki este, de asemenea, un investitor de spațiu din seria A.

Alți parteneri corporativi ai companiei Hakuto-R sunt Japan Airlines, Mitsui Sumitomo Insurance, NGK Bujie, Citizen Watch și Sumitomo Corporation.

Sursa Globalsuzuki

Audi Service